Inhoud van tracebestanden, dumpbestanden en bestanden met instellingen

Opmerking: alle bestanden in deze sectie zijn alleen toegankelijk door de systeembeheerder van de computer en de eigenaar van het computeraccount waarmee Kaspersky VPN is geïnstalleerd.

1. Tracebestanden

Tracebestanden bevatten informatie over gebeurtenissen die zich tijdens de werking van Kaspersky VPN voordoen. Tracebestanden worden lokaal op de computer bewaard in de volgende map: ~/Library/Group Containers/2Y8XE5CQ94.com.kaspersky.ksec/Library/Application Support/KSEC/Logs/

Traces worden vastgelegd in de volgende bestanden:

Tracebestanden kunnen de volgende informatie bevatten:

Tracebestanden bevatten alleen de benodigde informatie om fouten in het programma te herstellen. Kaspersky gebruikt tracebestanden om incidenten te onderzoeken die te maken hebben met fouten in de werking van Kaspersky VPN.

De aanmaak van tracebestanden is standaard uitgeschakeld. In de programma instellingen kun je de aanmaak van tracebestanden inschakelen.

Tracebestanden kunnen alleen handmatig naar Kaspersky worden verstuurd. Kaspersky VPN verstuurt tracebestanden niet automatisch naar Kaspersky.

Je kunt kiezen hoe tracebestanden naar Kaspersky worden verstuurd.

Controleer de inhoud van tracebestanden voordat je ze verstuurt naar Kaspersky.

Belangrijk: tracebestanden bevatten mogelijk persoonlijke of vertrouwelijke gegevens. Door tracebestanden naar Kaspersky te versturen, ga je ermee akkoord om alle gegevens in die tracebestanden aan Kaspersky te verstrekken en stem je in met de gebruikte methode voor de verzending van de tracebestanden.

2. Dumpbestanden

Dumpbestanden bevatten alle informatie over het werkgeheugen van de processen van het programma op het moment dat de dump wordt aangemaakt. Dumpbestanden kunnen vertrouwelijke gegevens bevatten.

Dumpbestanden worden gegenereerd door het besturingssysteem en worden alleen met je toestemming verstuurd naar de Apple-servers. Controleer de inhoud van een dumpbestand voordat je het verstuurt.

3. Extra bestanden

Kaspersky VPN genereert ook extra bestanden met instellingen die op de computer van de gebruiker worden bewaard. Deze bestanden bevatten mogelijk benodigde informatie voor de werking van de Software: instellingen, interne databases, configuratiebestanden.

Experts van de Klantenondersteuning kunnen je vragen de extra bestanden te leveren om verzoeken die gerelateerd zijn aan fouten in de Software sneller te verwerken. De gebruiker verstuurt deze gegevens handmatig op verzoek van de expert van de Klantenondersteuning.

Door de extra bestanden met instellingen naar de Klantenondersteuning te versturen, ga je ermee akkoord om alle gegevens in die bestanden te verstrekken en stem je in met de gebruikte methode voor de verzending van de bestanden. Controleer de inhoud van deze bestanden voordat je ze verstuurt.

Deze extra bestanden bevatten mogelijk de volgende informatie: